A bérfőzés előnyei
Ha gondosan elkészített cefréjét szeretné szakértő kezekre bízni és az ebből lehető legjobb minőségű párlatot haza vinni, akkor keressen minket bérfőzési igényével. Ha cefrézéssel kapcsolatosan kérdései merülnének fel, akkor pedig kérje ingyenes tanácsadásunkat.
A rendszerünk hagyományos kisüsti rendszer, de a finomító üstnél tudjuk a deflegmáló intenzitást változtatni, így jobb pálinka kihozatalt és minőséget tudunk elállítani.
Befogadóképesség egy főzés esetén 300-320 liter (minimum 200 liter), de különböző gyümölcsök esetében változhat, pontosítás végett keressen minket bizalommal.
Díjszámítás:
Főzési díj: 1600 Ft/liter (1 liter 50 % (V/V) alkoholtartalomra értendő)
Minimum felöntési díj: 22 400.- Ft
Amennyiben a lefőzött párlat nem éri el a 14 liter 50 % (V/V) alkoholra behígított mennyiséget.
Sikertelen főzés díja: 10000.- Ft
Ha a cefréből megfelelő mennyiségű alkoholt nem tudunk lepárolni, ami az alszesz lepárlásánál már kiderül.
Törköly rakodási költség: 6000.- Ft
A törköly magas szárazanyag tartalma miatt lényegesen magasabb a berakodás és ürítés munkaidő igénye, így felár kerül felszámításra, kivéve, ha a betöltésnél és ürítésnél az alábbiakat elvégzi: Törköly vödrökbe adagolása, vödrök elmosása, főzés végén a törköly talicskával a tárolóba való elhelyezése.
Az ár tartalmazza a cefre átvételétől a finomításig tartó teljes lepárlási folyamat költségeit(kivéve a törkölynél leírtak) és 50 % V/V-os alkoholtartalomra beállított pálinkára, mint késztermékre értendő.
Pálinka hűtése és szűrése: 100.- Ft/liter
Opálosodás miatt (48 % v/v-nál alacsonyabb alkoholfok esetén)
A fenti árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.
Fizetési lehetőségek: Készpénz, bankkártya
Általános:
A kiadott párlat alkoholtartalmát szűrés nélkül 48 % V/V –ig tudjuk lecsökkenteni desztillált vízzel. A további alkohol fok csökkentés a pálinka opálosodását okozhatja, így azt csak a hígítás folyamán tudjuk eldönteni. Van lehetőség alacsonyabb szeszfok beállítására is, de emiatt a pálinka hűtése és szűrése indokolt (100 Ft/liter).
A lerakodásról a főzetőnek kell gondoskodni, de segítséget tudunk adni. A cefre tároló edényeit nem áll módunkban elmosni!
Ha kíváncsi a főzési folyamatra, akkor van lehetőség a végig követésére, miközben meg tudjuk beszélni a cefrézési folyamatokat és a részleteket, melyre oda kell figyelni.
A cefre átadásakor az alábbiakat hozzák magukkal:
- lakcímkártya
- adókártya
- tárgyévben eddig főzetett pálinkák származási igazolványai (ha idén már főzetett)
- elvitelhez szükséges tiszta edényzet (lehetőleg több, mint kevesebb)
A kész pálinka átvételekor származási igazolványt állítunk ki, amely a pálinka eredetét igazolja. Kérjük, hogy gondosan őrizze meg ezt a dokumentumot, mivel mindaddig szüksége lesz rá, míg a pálinka el nem fogy. 10 folyóliternél nagyobb mennyiség szállítása során, szükséges igazolni a párlat eredetét, a származási igazolvánnyal. A dokumentum 15 évig érvényes.
Cefrekészítési ingyenes tanácsadás.
Varga Imre
+36 30 162 3988
.:.